Friday, March 15, 2013

Ritualna predstava o Skandi

Ritualna predstava “Istina o Skandi”, završni čin Mangal upaje, otpočete u desetom mjesecu, izvedena je u DA Centru 19.12.2009. Usprkos doista nemogućim vremenskim uvjetima, predstavi je nazočilo četrdesetak hrabrih! Od srca zahvaljujemo na dolasku i nadamo se da smo svojim trudom, energijom i ljubavlju dostojno oživotvorili Skandu – kozmičko načelo ispravne djelatnosti!

Istina o Skandi, stvorena je iz sljedećih dijelića svemira:

Priče “Ciklus o Skandi” iz knjige “Ganeš, glavom i surlom”: Adrian P. Kezele

Scenarij: Iva Jurčić
Režija: Linda Vrljevac

Likovi

Skanda: Marin Mavra
Ganeš: Igor Bratulić
Budhi: Linda Vrljevac
Sidhi: Jasmina Matiša
Ića: Božica Katić
Đnana: Andrea Dubravec
Taraka/Parvana: Borna Kezele
Parvati: Vlatka Erceg
Šiva: Zvonimir Cerovečki
Šukra: Sjajna Kranjec (Božica Grivić)
Brahma: Bela Prćić
Višnu: Vlado Đođ
Đjoti: Ksenija Kezele
Zvijezde Kritike: Jadranka Gržin, Iva Jurčić, Jasmina Matiša, Božica Katić

scenografija: Aleksandra Hampamer, Ladislav Blašković Braco, Ozren Ćuk
oslikavanje scene: Zlatko Međimurec
oblikovanje svjetla i projekcije: Gugu i Zozo
odabir i priprema glazbe: Mladen Ergić
kostimografija: Sjajna Kranjec, Smiljka Ćuže, Mirela i Srđan Jelišić, Krešimir Rajki, Katarina Sučić
šminka: Martina Lončarević
sponzor: Željko Fuzul




Kratki sadržaj

Kad gotovo nepobjedivi demon Taraka odluči zavladati svijetom, čitava je božanska elita primorana okupiti se i naći rješenje. Kao plod njihove kreativnosti rađa se Skanda, božanstvo ispravnog djelovanja. Toliko je snažan da kao dojenče pobjeđuje strašnog demona Taraku. Prateći njegovo odrastanje, a posebno dramatičnu potragu za ljubavlju i životnom misijom, razotkriva nam se istina o Skandi. Kroz “sukob” sa svojim bratom Ganešom i proiživljavanje novog nadmudrivanja u trci oko svijeta, Skanda sazrijeva. Na iznenađujući način pojavljuju se njegove dvije ljubavi, Ića oi Đnana (Željna i Učena), s kojima, uz podršku Budhi i Sidhi, kao i svoje majke Parvati, Skanda stvara Đjoti – boginju svjetla koja nas nepogrešivo vodi putem ispravne djelatnosti. U završnoj sceni pojavljuje se Skandino vozilo - vahana – prekrasni paun Parvana, koji je nastao iz Tarake, preobraženog demona ega koji sada predano služi svog gospodara.




No comments:

Post a Comment

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujemo da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.